2021-08-15 15:45:28• hírek • Bede Emőke

Büntetés helyett kávét kaptak a sofőrök - Helyszíni képek

Újabb balesetmegelőző akciót szervezett vasárnap reggel a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség közlekedésrendészeti osztálya. A gyorshajtás és az ittas vezetés jelentette kockázat után a rendőrök ez alkalommal a fáradtságban rejlő veszélyre szerették volna felhívni a figyelmet. Ennek jegyében a közlekedésiek több jótanáccsal is ellátták a sofőröket, mi több, egy friss kávéval is szolgáltak nekik.

A rendőrség ez alkalommal az alábbi tanácsokat tolmácsolta az autósoknak:

  • Ne vezessenek, ha a fáradtság jeleit vélik felfedezni magukon,
  • Hosszú út esetén 2 óránként tartsanak pihenőt. A fáradtság hatása ahhoz hasonló, mint amilyet az alkohol gyakorol a szervezetre: csökken a sofőr reakcióideje, ezért jelentősen megnövekszik a balesetek esélye,
  • Mindig igazítsák haladási sebességüket az időjárási- és útviszonyokhoz,
  • Ne üljenek volán mögé alkoholos befolyásoltság alatt!





 

Szatmár megyében hat hónap alatt 14-en vesztették életüket


Annak érdekében, hogy érzékeltesse a közlekedési szabályok figyelmen kívül hagyásának veszélyeit, a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség nemrégiben elkészítette az idei év baleseteinek mérlegét is. 2021 első félévében 101 közlekedési baleset történt megyénk területén, mely 16-tal kevesebb, mint 2019 ugyanezen időszakában (a rendkívülinek számító 2020-as év a koronavírus-járvány okán bevezetett korlátozások miatt nem képezhet hasonlítási alapot). Az idei év első hat hónapjában 14-en vesztették életüket az utakon, 16-an súlyos, 96-an pedig könnyebb sérüléseket szereztek. 2019-ben a súlyos sérültek száma 27-tel, a könnyebben sérültek száma pedig 7-tel volt kevesebb, viszont a halálos áldozatok száma alig csökkent, idén mindössze eggyel kevesebb életet követeltek a balesetek.


„Ne feledjék, az út nem játszótér, az életünk pedig a legértékesebb kincsünk” – írja közleményében a hatóság, mely továbbra is maximális odafigyelésre, illetve a közlekedési szabályok és a rendőrök jelzéseinek betartására inti a forgalom résztvevőit, függetlenül attól, hogy autóval, gyalogoson, két keréken vagy esetleg szekérrel közlekednek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: